søndag den 25. januar 2009

Trøffelspise - Rebsdorf Logeaften


Fredag d. 23/1 var en dag jeg længe havde set frem til. Det var dagen hvor jeg havde inviteret den mandlige del af familien Rebsdorf til overdådig herremiddag. Denne middag skulle bygges op omkring 4 sorte trøfler, hvilket for mit eget vedkommende var noget ganske særligt idet jeg aldrig før har smagt friske eksemplarer af denne svamp.
Det var en fremragende logeaften, og jeg nød det i fulde drag. Maden var også en succes, hvor trøflerne især i forretten gjorde en forskel.


Menu:

Forret: Kammuslingesuppe med hvidvin, trøfler og portvin.

Hovedret: Lammeculotte med trøffelsauce, jordskokkepuré og grønne bønner svøbt i parmaskinke.

Dessert: Brownie med blåbær- og champagnesorbet.

Overordnet kan siges at trøfler bedst smages i lette delikate retter, hvor svampene ikke overdøves af store mængder fond, fedt og krydderier. Derfor stod forretten også ud som den mest bemærkelsesværdige med en ny og spændende smag som først måtte udforskes inden endelig bedømmelse. Den slags retter som ikke kan sammenlignes med noget tidligere smagt er som regel de bedste (eller de værste). Her bringes man ud på en gastronomisk rejse som kombinerer smag og oplevelse på en sådan måde at både krop og sjæl inddrages. Hovedretten fremstod mere velkendt idet de mest markante smagsindtryk stammede fra fond, portvin, kraft fra stegen og ca. 1 L fløde :) Stadig en yderst anbefalelsesværdig ret, men trøflerne kunne dog godt spares væk her.

Ingen kommentarer: