torsdag den 20. november 2008

En Drankers Tidsfordriv

Det kan nok være svært at få tiden til at gå som dranker især på en grå torsdag kl. 10 om morgenen. I morges blev Solveig og jeg genstande for en drankers tidsfordriv og ja karakteren af denne vidner om, at tid ikke er en mangelvare for disse.

Der kan være langt imellem parkerne her i Wien, de der er er ganske velplejede, men desværre også ofte ganske små. Selve byen minder desuden meget om det indre København, hvilket ikke just udgør de ideelle rammer for en løbetur. Dette forklarer måske også, hvorfor joggere ikke er et nær så almindeligt syn i bybilledet som vi er vant til i København. Dette afholder dog ikke Solveig og nu også mig (det dårlige halvmaraton måtte få konsekvenser) i at jogge 3 gange om ugen. For at undgå den værste bytrafik løber vi normalt til den nærmeste park kaldet "Volks Park" som i omkreds ca. er 800 meter. Her kan vi så løbe et antal runder alt efter form og temperament, normalt 5-8 runder.

Bænkning er også en vellidt beskæftigelse her i Wien, måske ikke i helt samme grad som i det danske, men dog alligevel almindelig. Man ser sjældent grupper af drankere optage et antal bænke for at fordrive deres favorit beskæftigelse sammen, nemlig øldrikning. I Wien ses drankerne oftest alene når de bænker den (sammenkomster forekommer oftest på undergrunds stationerne) her sidder de og.. tja filosoferer på et eller andet plan, må man vel gå ud fra. Dette kan nok blive lidt kedeligt i længden, især når vejret er gråt og dagen er ung, men uden udsigter.

I disse situationer må man som dranker være kreativ og dette var lige netop hvad en ældre og desuden hjemløs herre var i morges. Efter at Solveig og jeg have passeret ham et par gange i Volks Park fik han tilsyneladende den ide at tage tid på os. Til stor glæde for os alle fik Solveig og jeg derfor løbende informationer om mellemtider, tilråb og instruktioner på de resterende runder. "5 sekunder hurtigere end sidste runde!", "Rekord tid!", "3.20" osv. Vi kan nok ikke sige os fri for at det gjorde vores løbetur noget mere spændende og efter alt at dømme gjorde det også hans dag en smule mere spændende.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg har lige fundet ud af hvad jeg skal lave under Snogebæk løbet :)

Laerke sagde ...

8)