torsdag den 7. august 2008

Bratwürstel und Sauerkraut

En uge i det Østrigske og hvad har jeg så at berette om det?

Det er jo meningen at vi skal finde et arbejde hernede og Solveig har allerede søgt i flere klassiske Wiener Cafeer og venter nu på svar. Jeg selv venter på noget info fra min vejleder da jeg overvejer at skrive mit bachelor projekt her og nu i lyntempo inden jeg påbegynder et arbejde. Vi har altså tilbragt de første 7 dage hernede i ren luksus som en slags lokale turister. Derfor har vi også haft tid til at gå på opdagelse i hele byen (og dets køkken). Hvad kan jeg så berette om denne Østrigske hovedstad? En hel masse, men lad mig starte med arkitekturen. Ikke at jeg på nogen måde har forstand på arkitektur, men jeg kan dog med lethed lade mig imponere af Wiens bombastiske bygninger. Langs Ringstrasse (som omkredser Wien centrum) findes disse enorme bygningsværker som udstråler stolthed og magt. Inde i selve midtbyen findes bl.a. Stephansdom, Wiens største kirke, som i størrelse og pragt må imponere enhver.
Wien er jo meget kendt for dets musikhistorie (her nævnes bl.a. Mozart, schubert og beethoven), men personligt har jeg længe selv tænkt på Wien som verdens navle inden for electronica genren. Denne opfattelse er jeg ikke blevet rystet i siden vi kom hertil, for når man træder ind på mange af byens (unge) cafeer omfavnes man af den dejligste omgang downbeat lounge musik. Denne genre understøtter også meget godt den generelle stemning i denne by. Der hersker en meget rar atmosfære, folk tager det ganske stille og roligt. Wienerne nyder virkeligt livet, jeg har virkelig aldrig været i en by med flere cafeer pr. kvm. Det vrimler virklig med dem, selvom Sol og jeg skal være hernede i næsten 6 måneder står vi uden chancer for bare at opleve alle cafeerne/restauranterne i vores eget lokalområde. Faktisk lidt frustrerende..
Der er et meget aktivt natteliv, hvor man uden problemer kan finde restauranter og sågar cafeer med sacher torte åbne til kl. 24.
Temperaturen forbliver også omkring shorts og kortærmet til meget sent, hvilket nok også er en af grundende til så mange mennesker forbliver ude og nyder nattelivet.
Jeg bliver også nødt til at nævne sporvognene, de er bare for hyggelige! gad vide hvorfor Kbh. skaffede sig af med dem..

Vores første Wienerschnitzel!


Selvom jeg havde bestemt mig for ikke at anmelde bænke hernede kan man godt blive fristet! i denne park, hvor græsset ikke måtte betrædes havde man opsat bænke i stedet for hegn hele
vejen rundt!!Et af Wiens mange klassiske cafeer.


Ved rådhuset er der i sommermånederne opsat dette enorme tv hvor der hver aften afspilles koncert eller lignende. Dette trækker mange mennesker og giver en fed stemning.

Jeg ved Donau
Solveig på vores lokale marked "Naschmarkt".

Ingen kommentarer: