lørdag den 2. august 2008

Wienerschnitzel und Würstelstand!

Hermed en lille hilsen fra Østrig, hvor Solveig og jeg nu befinder os i god behold. Turen herned forløb problemfrit også turen gennem selve Wien i vores søgen efter lejligheden forløb ganz schnell. Vores lejlighed er helt ideel og vi føler os allerede godt hjemme, især efter en grundig rengøring. Pigen vi fremlejer af havde tilsyneladende ikke gidet at rydde op inden hun rejste til Finland.. Så vores første opgave her nede blev at vaske op, rydde op og gøre rent. Fantastisk.. især efter at have brugt 2 hele dage på at rengøre vores egen lejlighed så den kunne fremstå flot og indbydende til VORES lejere.
Numen hvor skal jeg starte.. hmm.. jeg tror jeg starter helt fra begyndelsen. Det første jeg så da jeg ankom i Wien lufthavn var en stor reklame for byens "bedste schnitzel", yes sir den tar' vi!! Ellers kan jeg berette at vores bankdame hedder Helga, vi er omringet af würstel stands, overalt forefindes osteboder og bierstuben. Desuden bor vi lige ved siden af Wiens største marked, som bugner med specialiteter og lækkerier til en billig penge. Faktisk er vi begge overraskede over hvor meget billigere der er her nede :) Vi er også begge overraskede over klimaet hernede som virker meget varmere end i Danmark. I går aftes kl. 22.30 da Solveig og jeg var ude at løbe en tur var det f.eks. 28 grader! Langs vejene sidder folk og drikker østrigsk øl på små fortovscafeer og restauranter. Det virker faktisk langt mere sydlandsk end jeg havde forventet.
Ellers kan jeg berette at wienerschnitzel er godt og Mozart torte er en velsignelse.

Ingen kommentarer: