mandag den 14. april 2008

DUBSTEP - SKREAM

Dubstep for alle pengene!

Hvis jeg skulle udpege en musikgenre som min favorit ville det for tiden blive enten fransk dub eller den engelske dubstep genre. Det er klart at mine musikpræferencer varierer fra tid til anden, men siden jeg opdagede dub'en for ca. 6 år siden har jeg været meget begejstret for den, med dens fede bas og pulserende rytme. Dubstep er en ret ny genre inspireret af den engelske grime musik blandet med den velkendte dubmusik (som igen er inspireret af reggaemusikken). Det er elektronisk musik med en meget kraftig bas og en markeret rytme. Et af dubstep'ens dygtigste og mest respekterede kunstnere er Olli Jones aka Skream. Han startede med at lave musik som 14 årig og allerede som 15 årig var han en af genrens største. I dag (i en alder af ca. 22) er han et velkendt navn i London, men også i DK er han begyndt at bide sig fast og dette fik jeg da også så tydeligt at se da jeg i lørdag var så fantastisk heldig at høre ham live på Stengade 30! Der var i den grad fuldt hus, mennesker stod i lange køer langt ud på gaden for at komme ind. Heldigvis var vi ankommet så tidligt at det ikke blev et problem for os. Jeg ville ikke gå glip af den koncert for noget i verden (end ikke for min og Solveigs 1½ års dag.. hvilket det var). Numen det var en all nighter 22-06 så efter at have dubbet og danset derudaf i 6 timer kunne jeg med træthed og glæde konstatere at Skream er dubsteppens konge!

Du kan høre nogle sekvenser af dubstep her:

http://www.last.fm/music/Skream


Ingen kommentarer: