fredag den 3. juli 2009

Danskerne bag opfindelsen af den amerikanske hamburger!

Denne overskrift kan være svær at tro, men er ikke desto mindre sand.

I New Haven, byen med Yale universitet, står en lille frokosthytte på størrelse med en gennemsnitlig campingvogn. Dette skur som stikker ud af omgivelserne som en ganske særlig historisk bygning menes at være oprindelsesstedet for den klassiske amerikanske burger. Et hurtigt kig på wikipedia under "hamburger" afslører at Louis Lunch menes at være det første sted der solgte en klassisk hamburger til de sultne og travle amerikanere omkring år 1900.

Det amerikanerne undlader at nævne er at Louis rent faktisk var dansk! Da jeg forleden fik mig en saftig hamburger på Louis sammen med min ven Morten fik jeg æren af at hilse på den nuværende ejer Jeff som er en efterkommer af Luis Lassen. Han bekræftede (omend ganske fåmælt) at Louis var dansk.

Jeg føler mig derfor priviligeret over at kunne meddele at vi kartoffel/bacon-spisende nordboere opfandt hamburgeren!

Ingen kommentarer: