fredag den 19. juni 2009

Staterne - At Last!


Så må jeg vist hellere se at få opdateret bloggen lidt. Jeg befinder mig nu på 3. uge i USA, hvor jeg er ovre for at besøge Solveig der som bekendt skal være her i 8 måneder i forbindelse med hendes phd. Selv bliver jeg her i næsten 3 måneder, og det er for FEDT :)

Ovenstående billede er fra New York, hvor jeg selv kun befandt mig i ca. 3 kvarter inden vi drog videre mod New Haven, hvor Solveig bor. Selvom besøget her var kort var det alligevel noget helt særligt. Jeg har aldrig oplevet en by med så varieret en befolkning.. Man kan næsten sammenligne med København der som bekendt næsten ikke huser andet en jyder, i NY er størstedelen af indbyggerne ikke en gang fra USA!

Numen, de 45 minutter blev udnyttet vel:


Dette er vores hus i New Haven. Super amerikansk lige som alt andet herovre!


Dette er vores lokale italienske supermarked/café, hvor jeg får min daglige kop kaffe (4 kr. for en kop, ta' den København!).


Jeg fik nævnt at mange ting herovre i sandhed har bekræftet et par af mine fordomme om det amerikanske samfund. Tjek billedet herunder taget i vores supermarked, hele hylden til bunden af billedet er reserveret forskellige typer sodavand. Den næste var til chips, herefter en med is osv. "Bigger and Better" som de siger. Amerikanerne handler i øvrigt kun ind ca. en gang om ugen. Så kører de (de fleste supermarkeder ligger ikke i gå afstand fra byerne) til et kæmpe indkøbscenter og fylder bilen.


Selvom dette land ikke er indrettet for cyklister, har jeg nu alligevel købt mig et eksemplar af det danske favorit transportmiddel. $50.. cykler er billige herovre, og nu kan jeg på rekordtid trille down town når burgertrangen bliver for stor.


For et par uger siden lejede vi en bil og kørte til Cape Cod (i nærheden af det sted hvor bogen "Moby Dick" foregår) for at tage på hvaltur. Her boede vi på en "bed and breakfast" hos en venlig russisk mamma som tog sig godt af os. Hvalturen viste sig at blive noget ganske særligt! Hvad vi havde troet skulle blive en hvalobservation endte med at blive en menneskeobservation. I alt 6 pukkelhvaler fandt os så interessante at de faktisk var svære at slippe af med. Disse fascinerende kæmper kom helt hen til båden, vendte og drejede sig for os, stak hovederne op af vandet for at stirre dybt ind i øjnene på os og gnubbede deres rygge mod skibssiden for at skrabe skidt og utøj af sig. Dette var ifølge vores skibsguide højest usædvanligt, så vi var naturligt taknemmelige for denne ganske fantastiske oplevelse.


Ellers er der bare at berette at alt er vel herovre. Jeg har altid gerne villet til staterne for at opleve dette forjættede land, men jeg blev overrasket over hvor stor en oplevelse det har været for mig. Det er lidt som at være hovedperson i en amerikansk film med store biler, collegefester, kvarterer kun med sorte mennesker og en usikkerhed man ikke kender derhjemme fra (læs: store sociale skel og kriminalitet).

Ingen kommentarer: