torsdag den 9. april 2009

Cafe Intime - Dansk Råhygge På Bedste Manér!


Onsdag aften drog Sol og jeg ud på en aftenstur for at få os en hjemmelavet iscream på is-a-bella. Da de desværre havde lukket bestemte vi os for at drikke øl i stedet.

Som det jo nok fremgår af denne blog holder jeg meget af gamle atmosfærefyldte cafeer og dette har jeg indtil nu desværre ikke følt at København rigtigt har kunnet byde på. Tag nu for eksempel Café Sommersko, der ligger i midtbyen, som stolt bryster sig ved at være Københavns ældste cafe, og det fra år 1976!! Sammenlignet med mange af cafeerne i lande som Østrig, Ungarn, Tjekkiet og Frankrig som ofte er langt over 100 år gamle er 33 år ikke nogen alder. Selvfølgelig er alder ikke ensbetydende med kvalitet og god stemning, men hyggelige caféer uden alt for meget moderne pjat og designer interiør hænger altså ikke på træerne herhjemme.

Denne ærgelse fremlagde jeg på min Ungarnstur for Daniel som foreslog mig et besøg på Cafe Intime, hvilken han havde hørt om, men dog aldrig selv besøgt. Han mente cafén muligvis besad et stort potentiale, idet den længe havde ligget mere eller mindre ubemærket hen i en skjult afkrog af Frederiksberg. Dette havde han så sandelig ret i!

Som man altså kan regne ud valgte Solveig og jeg at drikke vores øl på Café Intime og dette er det klogeste café valg jeg nogensinde har gjort mig herhjemme i DK. Caféen lå ganske godt gemt af vejen på Allégade 25 som en lille skat der bare lå og ventede på at blive fundet.

At træde ind på Café Intime er som at træde ind i en dagligstue fra 1920'erne. Der emmer af gammeldags dansk hygge med lysekroner, platter på væggene, gammle billeder, brune møbler og store persertæpper på gulvet. I det ene hjørne står der et stort flygel som vist nok hver aften er bemandet af forskellige kunstnere, ofte med hang til Jazz.

Jeg kan kun på det kraftigste anbefale Café Intime som allerede efter vores første møde har naglet sig fast på toppen af min personlige favoritliste over danske caféer.

4 kommentarer:

Mick sagde ...

Er det ikke lige et sted vi skal hen? Og så tager vi også på Gravens Rand

Ronni Rebsdorf sagde ...

Jo klart! Jeg har heller aldrig været på Gravens rand, den ser ellers ganske hyggelig ud udefra. Har dog aldrig forstået hvordan den kan løbe rundt ift. dens placering..

Morten sagde ...

Jeg har været der med Lasse og Marc. Det er forresten en homobar, ikke at det ændrer så meget ;)

Anonym sagde ...

Man kan være så heldig onsdag aften at opleve, den modne bartender, både, spille og synge udover han er en charmerende og sjov person.
Man kan hygge sig i selskab med alle de øvrige gæster, eller være sig selv.
Men så skal man komme ved 20.00 om aftenen. Her er chancen for at høre gamle danske sange og viser størst.
Hilsen Louise, Britt og Kurt