onsdag den 25. marts 2009

Foredrag om Europæerne med Per Nyholm

Så simpelt og så godt!

Er netop vendt hjem fra et foredrag med Jyllands Postens korrespondent Per Nyholm som holdt et oplæg med udgangspunkt i hans nye 700 siders bog "Europæerne". Arrangementet var stablet på benene af Frederiksberg bibliotekerne og foredraget holdtes derfor også i foredragssalen på Frederiksbergs hovedbibliotek.
Et ønske om at vide mere om Europas historie og en interesse i at vide mere om hvem vi er, var hvad der kunne lokke mig ud af døren på sådan en onsdag aften, efter en 10 timers arbejdsdag i posten.

Det hele værd

Mit lave energiniveau samt en forventning om at foredraget måske kunne blive en noget langsommelig affære var grundlaget for mit ihærdige indhug i den gratis kaffe der var stillet frem. Dette havde dog ikke været nødvendigt eftersom foredraget var både lærerigt og fængslende.
stilen var ganske simpel: Per Nyholm fortalte, vi lyttede (efter pausen var der tid til spørgsmål).

På blot et par timer føler jeg mig langt klogere på hvad det vil sige at være Europæer, og lysten til at rejse rundt og opleve vores egen verdensdel er tillige blevet større. Der blev i den grad disket op med spændende historier, for Per Nyholm er en verdensklog mand (læs Europaklog), med mange oplevelser på bagen. De seneste 20 år har han levet i udlandet, pt. i Wien hvilket jeg som bekendt kan forholde mig til :) På alle hans rejser har fokus været lagt på det enkelte individ og mange samtaler og oplevelser med den Europæiske menigmand har udgjort grundlaget i bogen som altså kom til at fylde intet mindre end 688 sider!

Ingen kommentarer: