søndag den 20. april 2008

Bænk nr. 1

I går lørdag foretog jeg så min første bænktest i bragende solskin og i flotte, rene (Frederiksberg) omgivelser.

Området lige omkring 5. Juni Plads ved C. F. Richs vej er et meget fint kvarter med store dyre huse (og mange ældre mennesker). Det var en underlig fornemmelse at køre ned ad den flotte Grøndalsvej der i bedste hr. og fru Danmark stil huser det ene romantiske hus efter det andet, hvor børnene leger på vejen og træerne står nyudsprungne på begge sider af vejen, og her kommer jeg på min gamle havelåge med en nettopose fyldt med bajere.
På min udvalgte plads står der 3 bænke i solsiden. På den ene sad der da jeg ankom en ældre herre med en bog i hånden, på den anden lå der en ældre kvinde i hele sin længde og slikkede sol. Heldigvis var den 3. ledig.
Det var et utrolig fredeligt sted, den første halve time jeg sad der kom der nok ikke mere end 5 personer forbi, så jeg kunne rigtig sidde og slappe af og nyde solen og den dejlige pilsner i ro og mag. Senere kom der dog mere liv, hvor bl.a. en far med hans to piger spillede noget bold på plænen foran mig. Der kom da også flere og flere mennesker forbi og de andre bænke (også dem i skyggen) blev også snart benyttet. Flere måtte rykke sammen som nye kom til, men jeg fik lov at sidde alene på min bænk.. måske det var fordi jeg drak. Det sidste kvarter af min bænkning var jeg så heldig at få besøg af Solveig der havde læst her på bloggen, hvor jeg befandt mig. Det var en dejlig overraskelse.

Jeg har længe overvejet om jeg bør give mine anmeldte bænke en karakter, der er jo så mange faktorer der spiller ind, så som vejret, mit eget humør, aktiviteten på det givne tidspunkt osv. Jeg er kommet frem til at det vil jeg gøre, men det er kun en vejledende karakter for hvordan sammenligner man en bænk ved 5. Juni Plads med en bænk på rådhuspladsen? Hvis du har lyst til at drikke din øl i ro og mag er bænk nr. 1 i hvert fald en god kandidat.
Karakter: 5
(skala fra 1-10)

Ingen kommentarer: