torsdag den 13. december 2007

Project?

Navnet på min blog er ikke helt tilfældigt. Jeg ville lyve hvis jeg påstod at det var det første navn der faldt mig på sinde. Blogger.com har mange brugere og der skulle da også adskillige forsøg til, førend jeg fandt et navn der ikke allerede var optaget. "Busk" er et navn der med tiden ligesom bare har bidt sig fast, ikke nogen særlig grund hertil. Men "Project" kræver yderligere forklaring, og hertil vil jeg tage udgangspunkt i en oplevelse.

For ikke så lang tid siden dvs. omtrent et halvt års tid siden, gav jeg mig i kast med at læse klassikeren "Moby Dick", en 563 siders hardcore sømandsfortælling. Ikke en walk over skulle jeg hilse at sige da sproget er lettere gammeldags og Herman Melville´s skrivestil, godt kan virke noget træg og kedelig til tider. Dette resulterede da også i at jeg efter de første ca. 30 dage havde læst noget der minder om 100 sider. Jeg var mildest talt ikke tilfreds med min insats, og jeg begyndte at tvivle på om jeg mon nogensinde ville komme igennem. Men da var det at jeg satte mig et mål: "Jeg skal have læst moby-dick senest lørdag (6 dage)". Dette mål stod klart for mig og jeg ville for en hver pris forsøge, at nå det inden deadline. Da jeg ikke er den hurtigste læser var det da også et projekt, der ville kræve det meste af min fritid. Resultatet var at jeg nåede det i sidste øjeblik lørdag lidt i 12 efter et par dage med søvnunderskud og forhøjet koffeinindtag. Det var bare så super fedt at have klaret det og selvom ingen (ud over min kæreste Solveig) vidste af min bedrift, var jeg pave stolt. Da var det jeg tænkte over hvad jeg mon kunne drive denne arbejdsform til. Det var noget helt andet end normale arbejdsopgaver, som jeg så ofte støder på i skolen, på arbejde i hverdagen osv. Med et så klart mål og så præcis en deadline fandt jeg mig selv arbejde med langt større entusiasme end jeg normalt er vandt til. Selve processen var fed, produktet var fedt og følelsen bagefter var helt unik. Selvom målet i sig selv egentligt var temmelig ligegyldigt (hvilken forskel ville det gøre om jeg havde læst denne klippert af en hvalfangerroman), gjorde det en stor forskel for mig. Siden har jeg været bidt af tanken om at sætte mig selv i arbejde med forskellige større eller mindre projekter. Til hverdag finder jeg mig selv alt for lad og uproduktiv. Når jeg har fri holder jeg vitterlig også fri, og det vil sige uden at lave NOGET SOM HELST. Jo mere fritid jo sværere har jeg ved at hive mig selv op, fritid avler dovenskab. Du kender det godt, jo tættere du kommer på deadline for en aflevering f.eks. i skolen, jo lettere bliver det at tage sig sammen til faktisk at få den skrevet. Aftenen før skriver man med langt større koncentration og entusiasme. Dette "drive" ønsker jeg at fremprovokere. Jeg ønsker at udnytte det til at skabe noget spændende og anderledes.

Så hvad er egentlig mit formål med denne blog?
ud over et sted hvor jeg kan skrive om alt muligt bras der sådan lige falder mig ind, ønsker jeg et sted hvor jeg kan offentliggøre mine projekter. Jeg ønsker at presse mig selv helt derud, hvor jeg ikke kan komme tilbage igen, uden at gøre mig selv til grin. Et sted hvor alle kan se mig fejle hvis jeg ikke yder det der skal til, men også et sted hvor alle kan se mig fuldføre det jeg sætter mig for. Jeg ønsker et sted hvor jeg kan samle alle de mærkværdige produkter der end skulle komme ud af mine nok så ligegyldige bedrifter.

Ingen kommentarer: