mandag den 4. februar 2008

Portvinsmagning i Lundtofte boldklub

En god tawny ports sidste minut

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er den helt store sucker for portvin.

I mine øjne (eller snarere mund) findes der ikke en mere velsmagende drik end en god gammel Tawny Port, helst vintage. Den flotte læderbrune farve (heraf navnet tawny), den aromatisk krydrede duft, den nøddeagtige smag og den sejlivede eftersmag gør portvinen til en unik gastronomisk oplevelse.

I fredags var jeg med mine onkler Stig og Bjarke samt min fætter Christian til porvinsmagning i Lundtofte boldklub. Et arrangement stablet på benene af den lokale brugs. Dette var en helt fantastisk oplevelse. Vi kom igennem 8 portvine lige fra hvid port over ruby til tawny, colheita og til slut en vintage. Alt sammen blev på særdeles underholdende vis præsenteret af portvinseksperten Karsten Riis Laursen som efter eget udsagn aldrig drikker i tide og utide (et glas portvin er altid på høje tid). Til dette arrangement blev der tillige serveret ost og brød og senere en fremragende buffet af oksesteg med sovs og kartofler. Alt sammen til den nette sum af 100 kr.!!!! Jo tak Lundtofte vi ses forhåbentligt snart igen.
Desuden blev portvinen ikke bare tarveligt hældt op i alt for små glas, nej her blev flaskerne stillet på bordet og så kunne man ellers bare tage for sig af retterne. Vi var bestemt heller ikke de eneste der slingrede en smule da klokken nærmede sig de 23.
Af de 8 vine vi smagte kan jeg anbefale "Porto Pocas 1991 - Colheita Port" som kan købes i flere supermarkeder herunder dagligbrugsen til 160 kr.Fantastisk hvad man fik for pengene

De er nogle habile drikkere i Ørbæk og omegn..

Nu glæder jeg mig bare til d. 5/3-08 hvor jeg igen skal til portvinsmagning. Denne gang igennem FOF, et arrangement i en lidt anden prisklasse, men her vil der også kun blive serveret gamle tawnys på min 30 år så vidt jeg husker, mmm.. det skal nok blive godt.

Ingen kommentarer: