tirsdag den 1. januar 2008

DEN FALSKE DAG?

Endnu et projekt blev i dag tilføjet min blok-portefølje, omend det ikke blev helt som jeg havde ønsket.

Forklaring:

Jeg var så uheldig at blive ramt af en slem gang influenza d. 31. december. Så dårlig en timing det end kunne være. Men trods min sølle tilstand fik jeg alligevel kæmpet mig frem til nytårsfesten på mit gamle kollegie. Desværre blev det kun værre som aftenen forløb, og jeg var hverken i stand til at spise eller drikke! Kl. 23 blev det for meget, og jeg måtte kaste håndklædet i ringen. Klokken 23.30 befandt jeg mig derfor hjemme på vores sofa, hvorfra jeg kunne ligge og se 24-braget. Heldigvis var jeg ikke alene, da min dejlige kæreste Solveig havde insisteret på at følge mig hjem. Snart efter gik jeg ud som et lys og sov en urolig søvn med kvalme og febervildelser.

Dette bringer mig frem til mit projekt.
Jeg har de sidste mange år ikke rigtig oplevet d. 1. januar.. En dag jeg kun husker for tømmermænd, fjernsyn og sengeliggen. Derfor syntes jeg det kunne være interessant, at undersøge denne dag, og til dem der skulle være i tvivl, kan jeg med det samme røbe at d. 1. januar rent faktisk eksisterer!

Min plan var at studere dagen i området omkring strøget og evt. også se om jeg kunne finde en lille gudsforladt bodega, for at se hvem der mon kunne befinde sig der. Desværre var jeg stadig så syg på mit planlagte klokkeslet 10.00, at jeg nok ikke ville have kunnet klare at tage nogle steder. I hvertfald fandt jeg aldrig ud af det bl.a. fordi Solveig under ingen omstændigheder ville lukke mig ud. Jeg kæmpede ellers bravt for det, det var simpelthen for surt ikke at kunne komme ud af sengen d. 1. januar efter en ædruelig nytårsaften! Der er da heller ingen retfærdighed til.. Heldigvis fik jeg det lidt bedre, i løbet af nogle timer og kunne derfor slæbe mig ud på en mindre vandretur i lokalområdet (fasanvej metro st.).

Jeg var faktisk meget overrasket over, hvor mange mennesker der befandt sig i gaderne (kl. var omkring 12). Enkelte sås stadig med en flaske et eller andet i hånden, enkelte så ud som om de var faldet i søvn det forkerte sted og nu var på vej (slingrende) hjem i egen seng, men faktisk sås også flere ældre mennesker og forældre med småbørn. Hvis ikke det havde været fordi butikkerne inklusive cafeerne alle havde lukket kunne det faktisk godt ligne en almindelig søndag formiddag.

Ingen kommentarer: