onsdag den 12. december 2007

Musik

Når jeg tænker over ting der virkelig betyder noget for mig her i livet kommer jeg ikke uden om musikken. Ganske vist spiller jeg ikke selv noget instrument, omend jeg i den grad ønsker at jeg gjorde. Desværre rækker talentet ikke hvilket mit musiske forsøg under kunstnernavnet BUSK (se link i højre side til hjemmesiden) i gymnasiet måske viste. Derfor må jeg nøjes med at lytte til det andre mere talentfulde kunstnere har kreeret. Dette gør jeg så tilgengæld i stor stil. Jeg sætter en ære i fordomsfrit at udforske musikkens verden, hvilket også begrunder min meget spraglede musiksmag som dækker mere eller mindre absurde genrer lige fra japansk hiphop til fransk dub fra asiatisk folkemusik til østrigsk electronica, danske fiskerviser, broken beats, downtempo, dubstep osv. osv.
Jeg har aldrig forstået radio og popmusik. Hvorfor gider folk ikke investere tid i deres musiksmag? Alt for mange for ikke at sige størstedelen af befolkningen hører aldrig andet end det der tilfældigt bliver spillet på dem. Jeg har skam erkendt at smag i den grad er individuel og at jeg bare må finde mig i at der er mange der godt kan lide popmusik. Men så længe man ikke har hørt andet kan man heller ikke vide om det er det bedste (ud fra en individuel bedømmelse).
Musik er fantastisk og når man i sin søgen efter ny musik ad mere eller mindre besværlige veje støder ind i noget der rammer plet ved man at det var alt besværet værd.

Personligt forsøger jeg at leve op til følgende når jeg søger efter ny musik:

1: At være fordomsfri (ja selv god popmusik eksisterer)

2: Aldrig kassere musik efter 1. gennemlytning (flere af mine favorit bands har jeg været tæt på at overse da de ikke sagde mig noget efter 1. 2. eller måske 3. gennemlytning. Faktisk synes jeg ofte at de bands man først rigtig ser skønheden i efter nogle gange er dem der har mest at byde på da de besidder et eller andet ekstra som man bare ikke bliver træt af.)

http://www.last.fm/
kan jeg varmt anbefale. Jeg bruger flittigt dette program til at finde ny musik, desuden advarer det dig også hvis et af dine favorit bands spiller live i dit lokalområde.
mit brugernavn derinde er dabusk tilføj mig gerne som ven hvis du selv skulle få lyst til at benytte dette fremragende program.

Ingen kommentarer: